İşletmemiz, özellikle Akdeniz Bölgesinde yetişen kızılçam ağaçlarını tomruklar halinde alıp, çeşitli işleme aşamalarından geçirdikten sonra sizlere sunmaktadır. Hayatımızda geniş bir kullanım alanına sahip olan ahşabın en verimli şekilde değerlendirilmesi bizim için önemlidir.
Tesisimize getirilen tomruklar hizarlar vasıtası ile dilimlere ayrılır. Ayrılan dilimler sistematik olarak istiflenir.
Bundan sonraki aşama kaba kerestenin düzeltilmesi, yüzeyindeki pürüzlerin rendelenerek giderilmesi ve çeşitlerine göre sınıflandırılması işlemlerini kapsar. Elde edilen kereste daha sonra kurutulur. Ağaçların topraktan kökleriyle emdiği besinler ağacın her yerine suyla taşındığı için yeni kesilmiş bir ağacın ağırlığının üçte ikisi sudur. Eğer bir kereste kurutulmadan kullanılırsa, zamanla kuruyup eğrilir ve biçimi bozulur.
Kurutma işlemi ya açık havada ya da sıcaklığı denetlenen fırınlarda yapılır. Açık havada kurutma işlemi bir aydan bir yıla kadar sürebilir. Açık havada kurutulan kerestede yüzde 25 kadar su kalabilir. Kurutma fırınlarında ise bu işlem iki haftadan kısa bir sürede tamamlanır ve su miktarı yüzde 6'ya kadar düşürülebilir. Yer döşemesinde ve mobilyacılıkta bu tür fırınlanmış kereste kullanılır.
Tüm bu bilgilerin ışığında firmamız, yılların vermiş olduğu deneyim ile siz müşterilerine en kaliteli ürünü üretmeyi kendine görev bilmiştir.